Plovas ant laužo.
Reikia :
0,5 kg morkų
0,5 kg svogūnų
česnako keleta galvučių
1 kg lieso jautienos kumpio
0,5 kg ryžių
100 g kepimui skirto alyvuogių aliejaus
Druskos, maltos kalendros, kuminų ir berberio (raugeriškio)
Užkuriame laužą. Įkaitiname puodą ir pilame aliejų. Laukiame kol aliejus gerai įkais.
Susmulkiname svogūnus ir dedame :
Po kiek laiko svogūnai paruduos
Tuomet pats laikas mėsytei.
Jautienos kumpį supjaustome vidutinio dydžio kubeliais.
Sudėję intensyviai maišome ir negailime ugnies.
Kepame mėsą apie 15 min,
mažiname karštį ir dedame morkas
Paliekame ant vidutinės ugnies dar apie 15 minučių. Jeigu trūksta aliejaus – įpilame šiek tiek virinto šilto vandens, kad neprisviltų. Netrukus pastebėsite, jog morkų šiaudeliai suminkštės.
Pats laikas prieskoniams bei česnakui.Dedame druską bei prieskonius. Dar patroškiname. Dabar nuo aliejaus įkaitinimo praėjo gera valanda.
Toliau pats laikas gerai nuplautiems ryžiams. Supilame juos ant viršaus ir tolygiai paskirstome. Atsargiai per šaukštą pilame karštą virintą vandenį kol būtų apsemti du pirštai.
Verdame toliau. Kantriai laukiame kol vandenį sugers ryžiai, arba jis išgaruos.
Per 20-30 min ryžiai jau turėtų būti minkšti.
Galime sumaišyti ir patiekti
Plovas
-
- 8
- Pranešimai: 150
- Užsiregistravo: 2016 Vas 19 11:27
- Šalis miestas: Vilnius
- Jūsų transporto modelis: KEMPERIS
-
- 8
- Pranešimai: 134
- Užsiregistravo: 2016 Vas 22 19:30
- Šalis miestas: Vilkaviškis
- Jūsų transporto modelis: Fiat Dukato Marlin
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: 0 ir 0 svečių